Eg

This post is also available in: English


Eg – Slægt
Latin: Quercus
Eg taler og siger: ”Udholdenhed – Mod – Styrke – Visdom – Trofasthed – Beskyttelse”
Født 27.01.2021 Tværsum: 6 Venus
På FN’s internationale Holocaust Day, månen i krebsen dagen før fuldmåne i Løven:
Til frygtløs kamp for frihed og retfærdighed, for hvert menneskes ret til at følge sit hjerte og handle på det, så længe det ikke skader andre. Nedbrud af patriarkalske domæner og forskelskampe.
20.1. indtrådte Joe Biden som USA’s præsiden med Kamela Harris som vicepræsident.
I de keltiske runer, ogham, det 7. bogstav D, Duir på keltisk: En dør som viser vej ind i lyset.
Træernes konge med rødder så dybe som kronen er høj.
Egetømmer holder evigt hvis bare der er vand:
Egeskov Slot er bygget på eg. Vikingeskibe, havnemoler, bindingsværk, huse blev bygget i eg.
Egetræet bliver oftest ramt af lynet, og da bliver egens stammer knortede og krogede. Dog kan det blive tusinder af år gammelt. Det vokser langsomt, men sikkert og sikrer sin slægt, beskytter alle væsner.
Zeus, Jupiter, Dagda og Thor er alle knyttet til både Torden og Eg.

Jørgen og jeg skulle ud til ”mit” egetræ på ”Næsset” ved Salten Langsø, som, da jeg mødte hende for mange år siden, sagde hun hedder Rominda. Dette var ikke et navn jeg kendte, så jeg googlede det og fandt ud af, det betyder Lille Roma, altså en sigøjner. Hun har altid været sandhedens træ for mig, givet mig korte klare beskeder, som jeg kunne bruge til noget. Hun er nok mange hundrede år gammel og er et solitært egetræ. Vi nærmer os hende respektfuldt, og jeg skal sætte skålen med vand inde i midten af hende mellem hendes stammer – og således bliver Eg født midt inde i hendes eget hjerte. Da det begynder at regne, tager Jørgen min medbragte paraply og placerer mellem to af hendes grene hvorunder jeg sidder, så jeg således sidder i tørvejr.

Rominda begynder at tale: ”Ærlighed, sig tingene uden omsvøb. Faderlighed, faderværdighed, respekt, hvor man bøjer sig for sig selv og andre. At høre hjemme. Jeg er et hjemmehørende træ. Tag selv lederskab i dit liv. Værdighed og respekt, hjem i dit hjerte, hjælpe andre. Evighed, liv efter liv, slægter skal følge slægters gang (fra Brorsons salme Dejlig er Jorden). Balance mellem logik, følelser og instinkter. Logik = rødder, følelser = stammen, instinkter = kronen. Min krone og min rod er lige store og bindes sammen af mine følelser, jeg har min plads lige meget i den logiske og i den spirituelle verden. Ting er som ting er. Hvad vil du? Hvem er du? Hvor hører du hjemme? Rødderne: At finde hjem, at være forbundet til slægt, tidligere liv og fortiden i mit nuværende liv. Stammen: At være den jeg er. Kronen: At strække grenene mod himlen og øve sig i at nå stjernerne med min egen stråleglans. Alle træer har en aura, som er lysende i alle farver, som sol der skinner på sne, og Rominda viser mig, at Egs aura er meget stor og periodevis kan række helt op til stjernerne.

Salme 8, v.4-5: ”Når jeg ser din himmel, Gud, dine fingres værk – hvad er da et menneske at du husker på det, et menneskebarn at du tager dig af det?”

Bestandighed, tålmod. Sol, glæde, der kommer atter en dag. Lad ikke solen gå ned over din vrede. Hvis du vil ses, så bliv i dit eget centrum. Jeg er meget gammel. Jeg giver skygge og dog lys, for mine grene giver plads til lyset. Jeg er tro mod min slægt. Hvorfra kommer din slægt? Hvis du har rødder i andre lande, om det så er i 10. slægtled, så vær ærlig omkring det og stolt. Ingen er helt dansk, ingen! Min slægt findes også i mange lande, og jeg hedder Oak, Eiche, Drus, Duir.

Vil du kende sandheden i en sag, det, der er ægte og sandt for dig, da spørg mig, og jeg svarer kort og klart.

Jeg er svær at antænde, men når jeg brænder, brænder jeg langsomt og længe, dog er jeg intuitiv, så lynet kan slå ned i mig når som helst, og dog vil jeg altid overleve, men da bliver jeg shamanen og den helliges træ, den der døde og vendte tilbage til livet. Således er mit sind, roligt, bestandigt, jordnært, dog intuitivt. Jeg tænker mig godt om, træffer mine beslutninger roligt og velovervejet.

Når jeg elsker, da elsker jeg til evig tid, og da svigter jeg aldrig.