Lind

This post is also available in: English


Lind – Kærlighed
Latin: Cordata – betyder Hjerte-Giver
Født lørdag den 15.05.2021. Tværsum 7, som numerologisk svarer til Neptun – Månens Hus, Vandets Element
Plejaderne/Syvstjernen/De Syv Søstre hvorfra kommer Buffalo Calf Woman, som bringer fredspiben til menneskene
Zen, Brahmanismen, Heartfulness, Sufisme, Wu-Wei
Selvom Lind indvandrede til vore breddegrader for ca. 7.500 år siden og i tusinder af år var det mest fremherskende træ, findes det sært nok ikke i det keltiske alfabet.
Frejas træ
The White Buffalo

Lind ville fødes på et helligt sted kl. 12 på Maharishi Devendranath Tagores fødselsdag, grundlægger af Brahmoismen, som siger: ”Det rene usofistikerede hjerte er Brahmoismens grundlag”. Han er Rabindranath Tagore’s fader.

Mesteren Babuji siger:” Love Him who loves all”.

Lind ønskede jeg skulle starte med at sætte skålen med Sølverkilde-vand i ca. 1 m’s afstand fra træet, for den sagde, at dette i højden på dets stamme svarer til der, hvor dets hjerte sidder. Ved siden af træet løber en kraftigt rislende bæk. Jeg skulle optage lyden – lyden af Vand og Lind. Dernæst fik jeg lov at dyppe nogle af Hendes blade ned i vandet fra skålen og rykkede således tættere på, og Lind begyndte at tale langsomt og meditativt:

”Kom, lad os gå ind i dybet af vore hjerter og meditere sammen… kærlighed, medfølelse, holistisk kommunikation, den ældste visdom, stilhed, enkelhed, accept – men ikke billigelse. Lad os træde ud af tiden. Lad os træde ud over religioner, politiske holdninger og ideologiske opfattelser og mødes i en cirkel af uendeligt lys, lad os brede armene ud mod hinanden, for alle vore såkaldte modsætninger er blot illusioner, og vi er alle forbundne i et evigt flydende bånd af kærlighed; Lad mig vise dig mit hjerte og derved give dig dit tilbage.”

Endnu engang skulle jeg dyppe bladene ned i skålens vand.

”Vi er alle en cirkel og del af en større cirkel: Jeg er en cirkel, du er en cirkel, i disse cirkler, disse ringe i vandet, ser du Verdens Skabelse. Jeg favner dig og rummer dig, jeg favner og rummer alt. Kærlighed opløser alle illusioner, kysser alle dine tårer væk som dug for solen, giver dig troen og roen tilbage på det, din sjæl altid har vidst: At du er kærlighed og alt hvad du ser, er kærlighed.”

Citat fra De Indiske Vedaer: ”Der er kun kærligheden, alt andet er en illusion”. ”Angst findes kun, når kærligheden er fraværende”.

”Jeg er svaret på dine drømme, og når du skuer ned i mine hjerteformede blade, da læser du din sjæl, i hvert et blad, lidt som når man i Indien læser palmeblade. Hver af mine blade er en åben bog, og hver af mine blade er døren hvorigennem du kan træde ind i lyset. Alt hvad du søger i dig selv, alt er i dit hjerte. Lad dit hjerte være en åbne bog for andre. Hvis du kan være ærlig og modig og sætte dig selv fri, da kan intet ondt nå dig i dit hjerte uanset de ydre omstændigheder, og når intet ondt kan nå dig, vil dit hjerte stråle med en sådan evig glans, at verden vil påvirkes og helbredes derved, selv efter din død. Frygt ikke, livet vil opretholde sin balance. Når noget går til grunde, vil noget andet leve i livets evige dans. Træd derfor ud af dit selvskabte fængsel og ind i evigheden hvorfra du roligt kan anerkende virkeligheden som den er og kan handle ægte. Mød således den opgave, Gud har givet dig med nærvær, beslutsomhed og accept. Lad dit hjerte flyde i denne strøm af lys.”

”Gå ind i dit eget hjerte, der finder du svaret på alle spørgsmål”.

… Jeg havde blot et eneste ord som svar: Namaste.

På grund af de hjerteformede blade bliver lindetræet kaldt kærlighedens og glædens træ. Lindetræet er et af de få store træer, der bliver bestøvet af insekter og ikke af vinden.

I gamle dage mente man Lind var god som lynafleder og at den gav beskyttelse, så derfor plantede man den ofte omkring kirker og markedspladser. Lind er i gamle dage brugt til træskærerarbejde, til bast og til flettede bælter. På svensk betyder linda bånd. Du kan lave linde-te – især af de smukke duftende blomster – I folkemunde er Lind mildt beroligende, sveddrivende, urindrivende, krampeløsnende, søvndyssende, cirkulationsfremmende, blodfortyndende, blodtrykssænkende, blodrensende, astringerende, hostedæmpende, appetitstimulerende, stimulerer dannelse af fordøjelsesvæsker, galdedrivende, krampeløsnende for tarmen, svagt diuretisk, immunstyrkende, slimløsnende, betændelseshæmmende, sårhelende og styrkende. Siges også at hjælpe mod åreforkalkning, hududslæt og allergi.