Røn

This post is also available in: English

Røn – Sandhed
Sorbus Aucuparia
Røn betyder rune. At kaste runer for at finde sandheden, at kunne skelne
I den indiske Rig Veda er Runa navnet på en flod, der flyder ind I floden Sarasvati – En hellig flod der sagdes at flyde sammen med de andre to hellige floder i Indien: Ganges og Yamuna
Født tirsdag den 28.9.2021. Tværsum 6, som numerologisk svarer til Venus.
I den keltiske verden hører Røn til Uranus og hedder Luis
Dyr: Drage eller Kat

Og Røn valgte uventet at blive født på min mesters fødselsdag, som også er Confucius’ fødselsdag.

Der var en bestemthed, en omhyggelighed og en langsom hurtighed over røn i forberedelsesfasen. Jeg vidste godt, at Røn gerne ville fødes, men på selve dagen fik jeg først sent besked på, at det skulle være den dag. Selve beskederne fik jeg hurtigt og uden varsel. Alligevel var Røns fødsel egentlig en længere proces, som varede 2 ½ måned, men den sidste uge var ret intensiv, med en indtrængende intensitet og klogskab stærkere end ord, hvor jeg oplevede at komme ud af min egen stress og forvirring og ind i en stor centreret ro.

Så jeg startede med at gå ned til Sølverkilde og hente vand, hvor jeg fik besked om at gå ned og hente vand et andet sted ved kilden end hvor jeg plejede! Vel tilbage satte jeg mig ved den anviste Røn, men fik besked på at gå om på den anden side af stammen, hvor jeg aldrig havde siddet før. Nogle ting skulle gøres anderledes end jeg plejede; Røn sagde, det var for at aflære gamle mønstre og vaner for derved at blive mere nærværende. Desuden skulle tingene gøres aved om, dvs. modsat solens retning, som er kvindens vej, for Røn fortalte mig, hun er et feminint træ og repræsenterer kvindekraft.

Der er en dyb ærlighed og egen-hed over Røn, og da jeg kl.17:35 havde stillet skålen med Sølverkilde Vand mellem hendes stammer, skulle jeg lægge to af hendes røde bær (som jeg skulle samle op fra jorden) i skålen, og da jeg så stod og betragtede hende, sagde hun sine første egentlige ord:

”Ikke ET rønnetræ er ens, de kroger sig og strækker sig som de vil!” Og det måtte jeg indrømme var sandt, dertil havde jeg set tilstrækkeligt med rønnetræer.

”Hvad er sandhed? Din sjæl er en del af Gud. Du kan kende din egen sandhed, men kun hvis du er i kontakt med hele din sjæl, og da kun, hvis du er ærlig og anerkender din sjæl præcis som den er. Hvis du ikke er i kontakt med din sjæl, kan du ikke kende din egen sandhed, og langt mindre andres sandhed. Først når du kender din egen sandhed kan du sætte dig ind i andres sandhed, og andres sandhed kan kun fuldt forstås gennem dit hjerte, ikke gennem forstanden. Når du da gennem dit hjerte er forbundet med alle sandheder, så træder du ind i Det Forenede Felt og bliver et med alle sjæle, et med Gud. Da bliver du en del af Den Evige Sandhed.”

Den Evige Sandhed er også et udtryk, der blev brugt af den elskede mester Babuji.

… og jeg nikkede og smilede, for i Heartfulness, hvor jeg mediterer, siger vi ”Mærk at du er i harmoni med dit hjerte, og da vil du helt naturligt føle mere harmoni med andre også”.

Da var det, at Røn fortsatte med at tale:

”Jeg er lige her i mit eget centrum. Ingen kan skræmme mig, for jeg stoler på min sjæl og på min egen intuition. Således beskytter jeg det hus, hvor jeg har rod.”

”Jeg er sandhed, nærvær, centreret helt ind i marv og bark! Jeg skærer igennem og fjerner alt uønsket fra dit sind, fjerner alle dæmoner, ser på dig med bestemte øjne og lader dig derved glemme de illusioner, du holder så krampagtigt ind til kroppen. Tag en drik af min røde saft og vågn op! Den er bitter, javel, men sund!”

”Jeg er vagtpost ved din dør og råber op, når noget ikke er som det skal være. Jeg viser dig lynsnart og bestemt hvad der er rigtigt og forkert, sandt og usandt. Jeg giver dig jordforbindelse, for jeg kan vokse de særeste steder, jeg er din lynafleder og din jakobsstige til den himmelske ild!”

”Er du i tvivl om, hvad du skal sige og hvad du skal gøre, da svarer jeg dig klart og tydeligt uden ord, for jeg er klogskab uden ord. Jeg viger ikke fra din side, når dine grænser er truet, for den, som prøver derpå, må først se sandheden i øjnene”.

Og Jesus sagde i denne forbindelse lidt tidligere i Røns fødselsproces: ”Sandelig siger jeg dig; giv til hver mand det, der tilhører ham, og tag ikke hvad der ikke tilhører dig. Hver gang du tager, skal du miste en tilsvarende del af din sjæl, for hver mand gives det mål, som er ham givet. Min faders rige er kærlighed, og kærlighed har en bolig for hver en sjæl. Gå der og find din sjæl.”

Og Røn sagde:

” Forbliv I dine egne følelsers centrum. Anerkend disse følelser, for da ville du ikke tænke det skulle være nødvendigt at give udtryk for dine følelser for øjnene af andre.”

Første Krønikebog 22:13 “Vær frimodig og stærk, frygt ikke og tab ikke modet”.

… Nu kommer solen rundt og skinner gennem grene fra en vinkel jeg ikke har set før, for jeg sidder jo på den anden side af rønnetræet af hvad jeg plejer. Solen skinner på træet og på mig.

”Ingen kan bringe mig i affekt, ingen kan slå mig ud af kurs, altid vil jeg være rolig og præcis og tale sandt.”

Og som afslutning kom Joh. 8,31-32 til mig: ”Hvis I bliver i mit ord, er I sandelig mine disciple, og I skal lære sandheden at kende, og sandheden skal sætte jer fri.”

Sandhed, skelneevne, bestemthed, omhyggelighed, at skynde sig langsomt, intensitet, klogskab, centreret ro, ærlighed, nærvær, fjerner dæmoner, personlig power, aflære gamle mønstre og vaner, nærvær, kvindekraft (også god for mænd), lynafleder, vagtpost, fjerner alt uønsket fra dit sind, grænsesætning, beskyttelse, præcision.

Røn hører som Tjørn til Rosacea: Rosen-Familien. Rønnebær er ikke sure, som ræven sagde, men bitre. De skal koges først, da de ellers kan skade lever og nyrer. Men som saft smager de godt og er rigtig sunde, hvis man husker at fryse dem først, og så blander op med æble og hyld og søder med lakridspulver og honning, som nænsomt tilsættes efter kogning. I Danmark har vi brugt bærrene i tusinder af år, særligt som medicin, for rønnebær indeholder A-vitaminer og flere C-vitaminer end citroner. Men røn ansås også som hellige bær; En røn reddede guden Thor. På en rejse i nordlandet var han ved at blive druknet af en jættekvinde, der sad og tissede over en kløft, så det startede en hel flod, men han reddede sig i sidste øjeblik ved at gribe fat i en røn, der havde sået sig i en lille klippespalte. En røn kan af fuglene blive sået de særeste steder, så som i et andet træ eller på en bygning. Da kaldes den en flyverøn og er om muligt endnu mere fuld af magi. Hvis man er heldig at finde en flyverøn, kan man bede om tilladelse til at skære en kvist deraf og afbarke den. Herved får man ”en hvid pind”. Når man tager den i munden, bliver man usynlig – i folkemunde altså – deraf udtrykket ”at skyde en hvid pind efter noget”. I både den nordiske og keltiske tradition var det skik i gamle dage at plante en røn udenfor sit hus som beskyttelse.